Könyvtári szolgáltatások


Cím: 1021 Budapest, Budakeszi út 51/C. (A Budai Központi Kerületi Bírósággal egy épületben; bejárat a Bíróság épülete mögött)
Telefon: +36 (1) 275 1875+36 (1) 275 1875
konyvtar@mandarchiv.hu
nyeste.gyorgyi@mandarchiv.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 10–16.00
Kedd: 10–16.00
Szerda: 10–16.00
Csütörtök: 10–16.00
Péntek: zárva

A könyvtár használata beiratkozás és napidíj ellenében lehetséges, melyet a Könyvtárhasználati Szabályzat illetve a Szolgáltatási Árjegyzék tartalmaz. Térítési díj ellenében fénymásolat, nyomtatás, szkennelés készíthető.

Könyvraktár_1.0

Olvasóink számára két olvasói munkaállomás áll rendelkezésre, melyen keresztül használhatják a Könyvtár adatbázisát szakkönyvek keresésére, a FIAF adatbázist külföldi filmes szakirodalom kutatására, valamint ingyenesen kereshetnek nyilvános internetes adatbázisokban. Szintén ezen a munkaállomáson és helyben itt elérhetők és olvashatók az – egykor a Filmintézet kiadásában megjelent – első e-könyveink (pdf-formátumban).

Könyvtári élet

Laptoppal érkező olvasóink számára lehetőséget biztosítunk saját gépük használatára.

A könyvtár, mint országos szakkönyvtár tagja az Országos Dokumentumellátó Rendszernek, térítésmentesen kölcsönöz könyveket más hazai könyvtárakon keresztül távoli olvasóinak, valamint igényel a hazai könyvtárakból saját olvasóinak szakirodalmat. Külföldről is kölcsönöz könyveket kutatói számára, ezek az OSZK központi adatbázisrendszere segítségével, térítési díj fejében érkeznek.

A könyvtár állománya helyben használható, helyszíne az olvasóterem, ahol 16 férőhely van. Itt találhatók a legfontosabb kézikönyvek, lexikonok, a legfrissebb folyóiratok. Az állomány az alagsori, klímával felszerelt zárt raktárban került elhelyezésre.

• Publikálva: 2012.12.03. 13:40 • Címke: manda