Filmterjesztés

Szolgáltatásunk alapját a magyar játék- és dokumentumfilmek, animációk, valamint filmhíradók alkotják. A MaNDA a gyűjteményében található filmalkotások jogával nem minden esetben rendelkezik. A felhasználáshoz az engedélyt a jogtulajdonostól kell beszerezni. Amennyiben a jogtulajdonos a MaNDA, a felhasználáshoz érvényes szerződés szükséges.

Kapcsolat:
telefon: 394 1322, 394 1018

Pálos Ábel (külföld)
Deli Éva (filmkölcsönzés belföld)
Uzoni Geraldine (értékesítési asszisztens)
Szörényi Dorottya (fesztiválok külföld)
Jeney Alexandra (filmrészletek belföld)

A nyilvános vetítésekhez történő filmkölcsönzési igényeket kérjük, a tervezett vetítést megelőzően legalább 10 munkanappal jelezzék a munkatársak felé.

Filmterjesztés

Egészestés játékfilm, rövidjáték-, dokumentum-  és animációsfilmek terjesztése
:

A Nemzeti Vagyonkezelő által a MaNDA  vagyonkezelői jogkörébe utalt filmek különböző médiákon történő terjesztése a felhasználás jellege szerint, egyedi szerződések alapján, az alábbiak szerint:

moziforgalmazás filmkópiáról és egyéb hordozókról

  • televíziós forgalmazás
  • nyilvános vetítések (oktatási, művelődési intézmények, múzeumok, kiállítóhelyek, országos- és helyi rendezvények, filmklubok)
  • múzeumi installáció keretében
  • DVD forgalmazás
  • egyéb egyedi fogalmazási formák

Filmrészletfelhasználás

Kutatás:
Az Archívum mozgóképes anyagai ingyenesen kutathatóak a MaNDA híradó- és dokumentumfilm katalógusában (Budapest, Budakeszi út 51/E, tel: +36 1 394 1322, +36 1 394 1018), illetve a MaNDA könyvtárában megtalálható játékfilm katalógusban (Budapest, Budakeszi út 51/C, tel: +36 1 275 1875). A filmhíradó gyűjtemény egy része online is megnézhető (Filmhíradók Online, 1914-1949), illetve a Heti híradók és a Világhíradók eseményjegyzéke online is elérhető. 

Megtekintés:
Telefonos előzetes egyeztetés után (+36 1 275 1817), megtekintési díj ellenében (bruttó 671 Ft/megkezdett óra), az Archívumban (Budapest, Budakeszi út 51/E). Filmhíradóink egy része (1914-1949) online is megtekinthető a Filmhíradók Online oldalon.

Hivatalos, írásos megrendelés után a kért filmről, filmrészletről  – technikai díj, postaköltség ellenében – time code-os DVD másolatot is tudunk küldeni.

Magánszemély az archívumi gyűjtemény anyagait kizárólag helyben tekintheti meg, a filmanyagok átírására, kölcsönzésére nincs lehetőség.

Master anyag kiadása:
A master anyagot a time code-os megtekintő anyag time code-jai alapján készítjük el Beta SP kazettán, vagy DVD-n .avi formátumban. Rövidebb anyagokat (max. 6 perc)  ftp-szerveren keresztül is el tudunk juttatni a megrendelőhöz.

A master anyag kiadásának feltétele érvényes felhasználási szerződés megléte és az abban foglalt felhasználási díj előzetes megfizetése.

Technikai szolgáltatások


Technikai szolgáltatásaink: megtekintés vetítőteremben, megtekintőasztalon, time code-os videón; átírás írásos megrendelés alapján. A megrendelőnek írásban kell megérkeznie a filmterjesztési asszisztensnek címzett e-mailben vagy postai levélben, a megbeszélt időpont előtt minimum egy munkanappal.

A kiválasztott részletek átírási határideje megállapodás szerint történik, de legalább 7 munkanap.

• Publikálva: 2014.11.21. 15:40 • Címke: manda