a rovat írásai

Bánsági Ildikó 70

Október 19-én hetvenéves Bánsági Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzet Művésze.

Megáldották a musicalt

Megáldotta a Vatikán a Sixtus-kápolnáról és Michelangelóról szóló, Sting zenéjére épülő musicalt, amelynek premierjét március 15-én tartják Rómában.A zenét Michelangelo Buonarroti (1475-1564) freskói inspirálták.

Ötven éves lett a Hair

Ötven éve, 1967. október 17-én mutatták be a New York-i off-Broadway egyik kis színházában a Hair című musicalt, a hippikorszak kultuszművét, amelynek filmváltozatát 1979-ben Milos Forman készítette el. A Hair a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozás talán legismertebb alkotása, egy korszak lenyomata, amelynek dalait milliók fújják kívülről.

Hangemberek az Újszínházban

A magyar szinkron indulásáról, a szinkronszakma, a színpadi és a filmvilág nagyságairól is megemlékezik az Újszínház Hangemberek című új darabja, mondta Csernák János színművész az M1 aktuális csatornán.

Bormámor Hamvas művei alapján Szentendrén

Bormámor címmel borkóstolóval egybekötött modern zenés játékot mutatnak be Szentendrén Hamvas Béla művei alapján.

Szilágyi Tibor 75

Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, kiváló művész augusztus 28-án töli be a hetvenötödik életévét.

Elhunyt Lórán Lenke

Életének 91. évében vasárnap elhunyt Lorán Lenke színésznő, a hírt a család közölte az MTI-vel.

Új Bánk bán a Nemzetiben

Megkezdődött az évad a budapesti Nemzeti Színházban, amely az idén ünnepli fennállásának 180. és jelenlegi épülete megnyitásának 15. évfordulóját.

Básti Juli kerek szülinapja

Augusztus 10-én ünnepli 60. születésnapját Básti Juli Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő. A színészlegenda Básti Lajos és Zolnay Zsuzsa Jászai-díjas színésznő leánya Budapesten született 1957. augusztus 10-én. Nagybátyja Zolnay Pál filmrendező volt.

Színház 10 éve a viszáki pajtában

Tízéves a Kaszás Attila Pajta Színház, amely az őrségi Viszákon hétfőtől egy héten át várja az érdeklődőket. Különleges hangulatú, kulturális élményekben gazdag lesz az idei, tizedik, jubileumi évad a Szarvas József színművész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban (KAPSZ), olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Meghalt Schubert Éva

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Schubert Éva Kossuth-díjas színész, érdemes művész, közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. Családja tájékoztatása szerint a színésznőt hosszú szenvedés után kedden érte a halál.

Színház összes cikke »

Zsonglőr- és Egykerekűs Találkozó a Millenárison

zsonglortalalk

Európából és a világ különböző tájairól érkeznek zsonglőrök, egykerekűsök és jojóversenyzők a Magyar Zsonglőr Egyesület legnagyobb nemzetközi rendezvényére, a Zsonglőrtalálkozóra, amely péntektől vasárnapig tart a Millenáris D épületében.

Immár 11. alkalommal rendezik meg a Magyar Zsonglőrtalálkozót, a Magyar Zsonglőr Egyesület legnagyobb nemzetközi rendezvényét, amely a zsonglőrök, egykerekűsök és yo-yosok találkozója Európa különböző tájáról érkező résztvevőkkel.
A tanulni vágyók műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt, a Nyitott színpadon a közönség előtt bemutatkozni vágyókat várják a szervezők. A Zsonglőr Olimpia, a Fight Night és a Volleyclub lehetőséget ad a versengésre, a Renegade éjszakai programjára pedig a leghajmeresztőbb ötletekkel lehet jelentkezni.
A Challenge Hour elnevezésű programon az új ötletekkel bemutatkozókat láthatják az érdeklődők, itt lehetőség lesz arra is, hogy a közönség biztatása mellett döntsék meg egyéni rekordjaikat a jelentkezők.

zsonglor

Pénteken délután Pablo Volo marseille-i utcaszínházi előadó és rendező mutatja be a műfaj francia újdonságait előadásában, ezt kerekasztal-beszélgetés követi. Aznap este lesz a gála, amelyen látványos cirkuszi előadást láthatnak az érdeklődők: bemutatkoznak egyebek mellett az Európa-bajnok magyar egykerekűsök, fellép az Angliából érkező zsonglőr, Mr. Tiff és Christof Buch, a buzogányok mestere Németországból.
Vasárnap a II. HJC jojóbajnokság kupájáért folyik a küzdelem, amelyben a 2013-as jojóvilágbajnok Karancz János is jelen lesz.
Részletes program a a találkozó honlapján olvasható.

MTI

• Publikálva: 2013.08.23. 11:28 • Címke: fesztivál, hír