a rovat írásai

East az Arénában

Több mint négy évtizeddel ezelőtt indult életművét átívelő, története legnagyobb szabású koncertjére készül az East együttes. A hazai progresszív rockszíntér kiemelkedő formációja október 23-án, a nemzeti ünnepen lép fel a Budapest Sportarénában számos vendéggel.

Michael Nyman az Erkelben

Michael Nyman zenéi szólalnak meg a budapesti Erkel Színházban november 6-án a Michael Nyman Band közreműködésével.

Meghalt Aradszky László

Elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében, közölte a család hétfőn.

Karmesterverseny Kobajasi Kenicsiróval

Az Erkel Színházban kezdődik a Solti György világhírű karmesterről elnevezett Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny kedden a Filharmónia Magyarország szervezésében, a vendégkarmester az 1974-es karmesterverseny győztese, Kobajasi Kenicsiró lesz.

Pisztolyok dőltek Marilyn Mansonra

Rádőlt a díszlet egy része Marilyn Manson amerikai sztárra szombati New York-i koncertjén, a 48 éves zenészt kórházba szállították, a koncertet félbehagyták.

Új lemez és koncert: 55 éves az Omega!

Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában koncerttel ünnepli 55. születésnapját az Omega együttes. A csapat szombaton első koncertjük helyszínén, az egykori Várklubban idézte fel a múltat és beszélt a jelenről.

A fél Pink Floyd újra Pompejiben

A világpremierrel egy időben, csütörtöktől látható a magyarországi mozikban a Live At Pompeii, David Gilmour, a Pink Floyd egykori legendás gitáros-énekese koncertfilmje. A zenész tavaly csaknem fél évszázad után lépett fel újra a pompeji amfiteátrumban.

Parádés évadnyitót tart az Opera

Az Andrássy úti évadnyitánnyal, szabadtéri előadásokkal és divatbemutatóval, az Erkel Színházban pedig hangversennyel kezdődik szombaton a Magyar Állami Operaház 2017/18-as budapesti évada.

Új U2 album a láthatáron!

Ízelítőül bemutatta új albuma egyik számát, a The Blackout című dalt a U2.

Brünnhilde megsérült, egy férfi bújt a jelmezébe

Megsérült a Bayreuthi Ünnepi Játékok záróelőadásán Catherine Foster. Az operaénekesnő a második felvonásra már nem tudott visszatérni, a színpad széléről énekelte tovább Brünnhildét. Szerepét a rendezőasszisztens, ráadásul egy férfi vette át Az istenek alkonyában.

Lord 45

A jubileumi Aréna-koncertje után új, 45 című lemezét mutatja be csütörtökön a Lord zenekar a Budapest Parkban.

Zene összes cikke »

Belvárosi Művészeti Napok az OIK-ban

OikleadKoncert és épületbejárás az OIK-ban.

A Belvárosi Művészeti Napok keretében Gereben Zita Akusztik Trió ad koncertet szeptember 20-án, pénteken 18.30-tól az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.
A trió koncertjén egy nagyszerű érzelmi „hullámvasút" utazásra invitálja közönségét, melyet elsöprő lendülettel varázsolnak egy nagyszerűen szórakoztató közös élménnyé!
A három előadó (Gereben Zita, Gyémánt Bálint és Horváth Tojás Gábor) számos szállal kötődik Budapest Belvárosához: felsőfokú tanulmányaik során a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Deák-és Kálvin téri „kihelyezett" tagozatán is tanultak, és most mind a Quintet, mind a Gereben Zita Trió Akusztik gyakran lép fel a belváros szívében, pl. a Paulaner's Platzban vagy az Akvárium Klubban. A 2013. szeptember 20-i koncert során saját szerzemények mellett jazz standard darabokat és pop számok feldolgozását hallhatja a közönség, köztük olyan műveket, mint a Lost Faith, a One night, Sting - Fields of Gold vagy George Gershwin – Summertime.
A program a Belvárosi Művészeti Napok keretében valósul meg.

gerebenzita
Gereben Zita


Helyfoglalás érkezési sorrendben, a belépés díjtalan!
A zeneműtár illetve a rendezvények támogatására a Könyvtár adományokat köszönettel elfogadja!

Helyszín:
Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár - Rendezvényterem
1056 Budapest, Molnár utca 11.
Tel.: +36 (1) 318 36 88

oik1

Ugyanezen a napon 14 órától megtudhatják az érdeklődők melyik könyvtár közelében lakott Pilinszky János. Megnézheti a Budapesti Katholikus kör egykori reprezentatív báltermét, bejárhatja az egyik országos könyvtár raktárát és azt is megtudhatja, hogy hol kapott helyett Fajszi Károly 12000 kötetes eszperantó gyűjteménye.

Ilyen és ehhez hasonló programokkal várja az Országos Idegennyelvű Könyvtár szeptember 20-ai ingyenes Kívül-belül OIK című kultúrtörténeti sétájára az érdeklődőket. A látogatók megismerhetik a Könyvtár környezetét, a Molnár utca rövid történetét, betekintést nyerhetnek az olvasók elől a hétköznapokon elzárt terekbe: átfogó képet kapnak a könyvtár épületéről, annak múltjáról és jelenéről, az épület különböző funkcióiról, változásairól az évek során.

Találkozó a ruhatárnál, de a részvétel refisztrációhoz kötött, jelentkezni a foldi.tamas@oik.hu e-mail címen lehet.

OIK

• Publikálva: 2013.09.13. 10:17 • Címke: koncert, könyvtár