a rovat írásai

East az Arénában

Több mint négy évtizeddel ezelőtt indult életművét átívelő, története legnagyobb szabású koncertjére készül az East együttes. A hazai progresszív rockszíntér kiemelkedő formációja október 23-án, a nemzeti ünnepen lép fel a Budapest Sportarénában számos vendéggel.

Michael Nyman az Erkelben

Michael Nyman zenéi szólalnak meg a budapesti Erkel Színházban november 6-án a Michael Nyman Band közreműködésével.

Meghalt Aradszky László

Elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében, közölte a család hétfőn.

Karmesterverseny Kobajasi Kenicsiróval

Az Erkel Színházban kezdődik a Solti György világhírű karmesterről elnevezett Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny kedden a Filharmónia Magyarország szervezésében, a vendégkarmester az 1974-es karmesterverseny győztese, Kobajasi Kenicsiró lesz.

Pisztolyok dőltek Marilyn Mansonra

Rádőlt a díszlet egy része Marilyn Manson amerikai sztárra szombati New York-i koncertjén, a 48 éves zenészt kórházba szállították, a koncertet félbehagyták.

Új lemez és koncert: 55 éves az Omega!

Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában koncerttel ünnepli 55. születésnapját az Omega együttes. A csapat szombaton első koncertjük helyszínén, az egykori Várklubban idézte fel a múltat és beszélt a jelenről.

A fél Pink Floyd újra Pompejiben

A világpremierrel egy időben, csütörtöktől látható a magyarországi mozikban a Live At Pompeii, David Gilmour, a Pink Floyd egykori legendás gitáros-énekese koncertfilmje. A zenész tavaly csaknem fél évszázad után lépett fel újra a pompeji amfiteátrumban.

Parádés évadnyitót tart az Opera

Az Andrássy úti évadnyitánnyal, szabadtéri előadásokkal és divatbemutatóval, az Erkel Színházban pedig hangversennyel kezdődik szombaton a Magyar Állami Operaház 2017/18-as budapesti évada.

Új U2 album a láthatáron!

Ízelítőül bemutatta új albuma egyik számát, a The Blackout című dalt a U2.

Brünnhilde megsérült, egy férfi bújt a jelmezébe

Megsérült a Bayreuthi Ünnepi Játékok záróelőadásán Catherine Foster. Az operaénekesnő a második felvonásra már nem tudott visszatérni, a színpad széléről énekelte tovább Brünnhildét. Szerepét a rendezőasszisztens, ráadásul egy férfi vette át Az istenek alkonyában.

Lord 45

A jubileumi Aréna-koncertje után új, 45 című lemezét mutatja be csütörtökön a Lord zenekar a Budapest Parkban.

Zene összes cikke »

Hans Zimmer Budapesten ad koncertet

hans_zimmer_leadA számtalan hollywoodi sikerfilm zeneszerzőjeként világhírűvé vált komponista szimfonikus zenekarral és kórussal ad koncertet jövő májusban Budapesten.

A német származású, most 58 éves zeneszerzőt Hollywood egyik nagy újítójának tartják, bár első nemzetközi sikerét még popzenészként aratta az újhullámos brit Buggles együttessel. A csapat Video Killed the Radio Star című dalának videoklipjével kezdte meg sugárzását 1981-ben az Music Television – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.
   
Hans Zimmer először Londonban lépett be a film világába, az ismert komponistával, Stanley Myersszel közös munkájával, amit Az én mosodám című 1985-ös filmben hallhatunk. Hamarosan szólóban is egyre sikeresebb szerzőnek számított, főként újító, a régi és az új zenei irányzatokat, valamint technikákat kombináló stílusával. Napjainkban őt tartják  az elektronikus zenét nagyzenekari integrálás atyjának.
   


Karrierjében 1988 jelentette a fordulópontot, amikor felkérték az Esőember zenéjének megírására. A film elnyerte a legjobb film Oscar-díját és meghozta Hans Zimmer első Oscar-jelölését zeneszerzőként. A következő évben ismét ő jegyezte a legjobb film, a Miss Daisy sofőrje zenéjét. Azután 1994-ben Az oroszlánkirály zenéje több mint 15 millió példányban kelt el, megkapta érte az Oscar-díjat, emellett Golden Globe-, American Music, Tony- és Grammy-díjat is nyert.
   
Az ezredfordulón a Gladiátor zenéjéért nyert tucatnyi díjat, többek között Golden Globe-ot és a filmkritikusok díját az Oscar-jelölés mellé, az albumból pedig 3 millió példány fogyott. Ő szerezte mások mellett a Zöld kártya (1990), a Thelma és Louise (1991), a Tiszta románc (1993), a Lesz ez még így se! (1997), Az őrület határán (1998), az Egyiptom hercege (1998), a Mission: Impossible 2. (2000), a Pearl Harbor – Égi háború (2001), a Hannibal (2001), A Sólyom végveszélyben (2001), A kör (2002), Az utolsó szamuráj (2003), a Cápamese (2004), a Madagaszkár (2005), a Holiday (2006), A Da Vinci-kód (2006), A Karib-tenger kalózai 2. (2006), A Simpson család – A film (2007), a Kung Fu Panda (2008), az Egyszerűen bonyolult (2009), a Sherlock Holmes (2009), az Eredet (2010), A sötét lovag – Felemelkedés (2012), Az acélember (2013), a 12 év rabszolgaság (2013), a Csillagok között (2014) vagy A kis herceg (2015) című film zenéjét.
   
Hans Zimmer koncertjén a több évtizedes karrier legsikeresebb művei szerepelnek a szerző személyes közreműködésével. A szimfonikus zenekar rock és elektronikus zenével vegyíti előadását, amelyet fény- és látványshow egészít ki.

mti/leadkép: Wikipedia

• Publikálva: 2015.11.06. 10:39 • Címke: koncert