a rovat írásai

East az Arénában

Több mint négy évtizeddel ezelőtt indult életművét átívelő, története legnagyobb szabású koncertjére készül az East együttes. A hazai progresszív rockszíntér kiemelkedő formációja október 23-án, a nemzeti ünnepen lép fel a Budapest Sportarénában számos vendéggel.

Michael Nyman az Erkelben

Michael Nyman zenéi szólalnak meg a budapesti Erkel Színházban november 6-án a Michael Nyman Band közreműködésével.

Meghalt Aradszky László

Elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében, közölte a család hétfőn.

Karmesterverseny Kobajasi Kenicsiróval

Az Erkel Színházban kezdődik a Solti György világhírű karmesterről elnevezett Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny kedden a Filharmónia Magyarország szervezésében, a vendégkarmester az 1974-es karmesterverseny győztese, Kobajasi Kenicsiró lesz.

Pisztolyok dőltek Marilyn Mansonra

Rádőlt a díszlet egy része Marilyn Manson amerikai sztárra szombati New York-i koncertjén, a 48 éves zenészt kórházba szállították, a koncertet félbehagyták.

Új lemez és koncert: 55 éves az Omega!

Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában koncerttel ünnepli 55. születésnapját az Omega együttes. A csapat szombaton első koncertjük helyszínén, az egykori Várklubban idézte fel a múltat és beszélt a jelenről.

A fél Pink Floyd újra Pompejiben

A világpremierrel egy időben, csütörtöktől látható a magyarországi mozikban a Live At Pompeii, David Gilmour, a Pink Floyd egykori legendás gitáros-énekese koncertfilmje. A zenész tavaly csaknem fél évszázad után lépett fel újra a pompeji amfiteátrumban.

Parádés évadnyitót tart az Opera

Az Andrássy úti évadnyitánnyal, szabadtéri előadásokkal és divatbemutatóval, az Erkel Színházban pedig hangversennyel kezdődik szombaton a Magyar Állami Operaház 2017/18-as budapesti évada.

Új U2 album a láthatáron!

Ízelítőül bemutatta új albuma egyik számát, a The Blackout című dalt a U2.

Brünnhilde megsérült, egy férfi bújt a jelmezébe

Megsérült a Bayreuthi Ünnepi Játékok záróelőadásán Catherine Foster. Az operaénekesnő a második felvonásra már nem tudott visszatérni, a színpad széléről énekelte tovább Brünnhildét. Szerepét a rendezőasszisztens, ráadásul egy férfi vette át Az istenek alkonyában.

Lord 45

A jubileumi Aréna-koncertje után új, 45 című lemezét mutatja be csütörtökön a Lord zenekar a Budapest Parkban.

Zene összes cikke »

A Pink Floyd Földi maradványai

pinkfloydA Pink Floyd rockzenekar történetébe enged bepillantást a londoni Viktória és Albert Múzeumban májusban nyíló új kiállítás, amelynek összeállításában részt vesz Roger Waters és Nick Mason is. A zenekar két alapító tagja csütörtökön mutatta be a sajtónak a tárlat terveit.

A The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains (A Pink Floyd-kiállítás: Földi maradványaik) című tárlat május 13-tól október elsejéig lesz látható a Pink Floyd debütáló albuma, a The Piper At The Gates Of Dawn 1967-es megjelenésének 50. évfordulója alkalmából. Ez egy háromdimenziós kiállítás egy háromdimenziós zenekarról – mondták az zenészek. A kiállításon a Pink Floyd történetéhez kötődő több mint 350 tárgy, például kézzel írott jegyzetek, színpadi fellépések kellékei lesznek látható, de a látogatók felidézhetik a banda zenéjét és videoklipjeit is. A kiállított tárgyak közül több évtizedeken át raktárakban rejtőzött.

pinkfloyd
(Forrás: Wikipédia)

A múzeum korábbi közlése szerint a „magával ragadó, több érzékszervre ható, teátrális utazás elvezet a Pink Floyd különleges világába, bemutatja az együttes zenéjét, ikonikus képeit, fellépéseit az 1960-as évek Londonjának pszichedelikus világától a mai napig″. Roger Waters, a Pink Floyd egykori énekese és basszusgitárosa csütörtökön elmondta azt is, készen áll arra, hogy The Wall-koncertet adjon az Egyesült Államok és Mexikó határán, ahol Donald Trump amerikai elnök falat akar építeni. A régóta az Egyesült Államokban élő brit zenész hevesen bírálta Trump terveit. „Az emberiségnek fel kell ismernie, hogy mindannyian emberi lények vagyunk, és ki kell találnunk, hogyan tudunk együtt élni″ – fogalmazott. Mint hozzátette, abban az esetben is adna koncertet, ha „Izrael és Palesztina között megszűnne ez az iszonyú határvédelem″.

pink floyd

Pink Floyd kiadványok

Waters 1990-ben a berlini fal leomlását is egy hatalmas koncerttel ünnepelte a német fővárosban félmillió ember előtt, a The Wall című lemezből gigantikus színpadi showt hozott létre. A zenész még néhány éve is rendszeresen turnézott az albummal.

(mti)

• Publikálva: 2017.02.17. 09:21