a rovat írásai

Elment Nepp József is

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, tudatta családja hétfőn az MTI-vel.

​Rekordszámú filmmel jön az idei Verzió!

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. November 14. és 19. között 43 országból több mint 100 filmet vetítenek Budapesten, november 23. és 25. között pedig Pécsett és Szegeden láthatnak válogatást az érdeklődők.

Ezüst Ibolyát kapott A martfűi rém

A legjobb filmnek járó Ezüst Ibolya-díjat nyerte el Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje az olaszországi Parma Music Film Festivalon, melynek szakmai zsűrije Szabó Gábort a legjobb operatőr díjával tüntette ki.

Halálos séta a Károly-híd korlátján

Meghalt Jan Tríska neves cseh színész, aki számos amerikai filmben is szerepelt. A nyolcvanéves művész hétfőn kórházban halt meg, miután új filmje forgatása előtt a Károly-hídról beesett a Moldvába és súlyos sérüléseket szenvedett, közölték hétfőn Prágában.

Magaskultúra az Urániában

Metropolitan operák, Bolsoj balett-előadások, vezető angol és orosz színházak darabjai, valamint a világ vezető múzeumainak tárlatait is megtekintheti a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán a 2017/18-as évadban.

Filmrendező, aki Wittgensteinről írta a diplomamunkáját

Hatvanadik születésnapját ünnepli szeptember 21-én Ethan Coen amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, producer. Neve és pályája elválaszthatatlan szintén rendező bátyjától, Joel Coentől, akivel több mint harminc éve dolgoznak együtt, s olyan filmeket jegyeznek, mint a Fargo vagy a Nem vénnek való vidék.

Meglesz a szobor Piedone szülinapjára

A tervek szerint Bud Spencer születésnapjára, október végére kerülhet ki a színészt ábrázoló egész alakos bronzszobor a budapesti Corvin sétányra, közölte a Józsefvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

Világkörüli útra indul a Trónok harca

Barcelonában debütál a Trónok harca televíziós sorozatról szóló világkörüli vándorkiállítás október végén.

A 7. évadot egymilliárdszor töltötték le

Több befejezést fognak forgatni a Trónok harca utolsó epizódjához, így akarják elejét venni annak, hogy kiszivárogjon, miként végződik a népszerű sorozat. A 7. évadot amúgy egymilliárdszor töltötték le illegálisan.

Moszkva helyett Vlagyivosztokba vitték a premier előtti vetítést

Megtartották Vlagyivosztokban Alekszej Ucsityel Matilda című filmjének premier előtti vetítését nem sokkal az után, hogy Moszkvában órákkal a tervezett bemutatója előtt hétfőn lemondták a Miklós herceg, a későbbi II. Miklós cár és egy szentpétervári balerina, Matilda Kseszinszkaja szerelmi viszonyáról szóló történelmi filmdráma vetítését biztonsági okokra hivatkozva.

Mégsem vetítették a Miklós cárról szóló filmet

Órákkal tervezett vetítése előtt lemondták a Miklós herceg, a későbbi II. Miklós cár és egy szentpétervári balerina, Matilda Kseszinszkaja szerelmi viszonyáról szóló történelmi filmdráma, a Matilda premier előtt moszkvai bemutatóját.

Film összes cikke »

Szédülj bele a filmekbe!

vertigo_logoJúlius végén kezdődik a II. Vertigo Filmhét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

A tavalyi nagy sikert követően július 30. és augusztus 5. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében idén is lesz Vertigo Filmhét a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.). Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 13 film szerepel, melyek közül egy az országos premier előtt látható majd. A programban mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus dráma, dokumentumfilm és fesztivál-kedvenc is található a műsorban. Nyitófilmként július 30-án este 7-kor a skandináv 1001 gramm tekinthető meg egy alkalommal az országos premier előtt, amely tavaly Norvégia Oscar-nevezett filmje volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

1001 gramm

A Vertigo Filmhét vetítései minden nap 19 órakor és 21 órakor kezdődnek. A 30-i nyitónapon vetített 1001 gramm után pénteken is a skandináv filmek szerelmeseinek kedveskedünk: Jussi Adler-Olssen nemzetközi bestsellere-sorozatának, a Q-ügyosztály történeteinek első és második részét, a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok láthatók ekkor egymás után. Szombaton előbb a tavasz egyik legnagyobb francia filmsikere, a Samba, majd az idei cannes-i fesztivál egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmje, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori lesz látható.

amy winehouse

Vasárnap előbb egy könnyed francia romantikus vígjáték kerül műsorra (Barátok, szerelmek, barbecue), majd az elmúlt évek egyik legnagyobb szakmai sikert elért spanyol thrillere, az A törvény nevében sorozathoz hasonlított Mocsárvidék. Hétfőn 19 órakor a tavalyi cannes-i fesztiválon két díjjal is elismert, és utóbb Oscar-díjra is jelölt Timbuktu, majd egy újabb skandináv gyöngyszem, Az eltűnés sorrendjében című fekete komédia lesz látható. A keddi programban az ötszörös Oscar-jelölt John Boorman utolsó filmje, a romantikus dráma A királynőért és a hazáért, valamint a kilencvenes évek elektronikus zenéjéről szóló Eden szerepel. A II. Vertigo Filmhét utolsó napján, szerdán a sztárokkal tűzdelt városfilm, a Rio, szeretlek!, majd a kultrendező Ferzan Özpetek Öveket becsatolni! című romantikus mozija lesz látható.

timbuktu

A filmhét célja, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az artmoziba járáshoz és igényes filmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást. Tavaly több mint ezren vettek részt a Vertigo Filmhét vetítésein, így elmondható, nyáron is becsábíthatók a nézők az mozikba, és artfilmek nézésére. A filmhétre a belépőjegyek egységesen 800 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók. A jegyelővétel már megkezdődött a Puskin mozi pénztárában, valamint online jegyvásárlásra a Puskin Mozi oldalán van lehetőség.

Sajtóközlemény – Vertigo Média

• Publikálva: 2015.07.07. 10:35 • Címke: program