a rovat írásai

Elment Nepp József is

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, tudatta családja hétfőn az MTI-vel.

​Rekordszámú filmmel jön az idei Verzió!

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. November 14. és 19. között 43 országból több mint 100 filmet vetítenek Budapesten, november 23. és 25. között pedig Pécsett és Szegeden láthatnak válogatást az érdeklődők.

Ezüst Ibolyát kapott A martfűi rém

A legjobb filmnek járó Ezüst Ibolya-díjat nyerte el Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje az olaszországi Parma Music Film Festivalon, melynek szakmai zsűrije Szabó Gábort a legjobb operatőr díjával tüntette ki.

Halálos séta a Károly-híd korlátján

Meghalt Jan Tríska neves cseh színész, aki számos amerikai filmben is szerepelt. A nyolcvanéves művész hétfőn kórházban halt meg, miután új filmje forgatása előtt a Károly-hídról beesett a Moldvába és súlyos sérüléseket szenvedett, közölték hétfőn Prágában.

Magaskultúra az Urániában

Metropolitan operák, Bolsoj balett-előadások, vezető angol és orosz színházak darabjai, valamint a világ vezető múzeumainak tárlatait is megtekintheti a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán a 2017/18-as évadban.

Filmrendező, aki Wittgensteinről írta a diplomamunkáját

Hatvanadik születésnapját ünnepli szeptember 21-én Ethan Coen amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, producer. Neve és pályája elválaszthatatlan szintén rendező bátyjától, Joel Coentől, akivel több mint harminc éve dolgoznak együtt, s olyan filmeket jegyeznek, mint a Fargo vagy a Nem vénnek való vidék.

Meglesz a szobor Piedone szülinapjára

A tervek szerint Bud Spencer születésnapjára, október végére kerülhet ki a színészt ábrázoló egész alakos bronzszobor a budapesti Corvin sétányra, közölte a Józsefvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

Világkörüli útra indul a Trónok harca

Barcelonában debütál a Trónok harca televíziós sorozatról szóló világkörüli vándorkiállítás október végén.

A 7. évadot egymilliárdszor töltötték le

Több befejezést fognak forgatni a Trónok harca utolsó epizódjához, így akarják elejét venni annak, hogy kiszivárogjon, miként végződik a népszerű sorozat. A 7. évadot amúgy egymilliárdszor töltötték le illegálisan.

Moszkva helyett Vlagyivosztokba vitték a premier előtti vetítést

Megtartották Vlagyivosztokban Alekszej Ucsityel Matilda című filmjének premier előtti vetítését nem sokkal az után, hogy Moszkvában órákkal a tervezett bemutatója előtt hétfőn lemondták a Miklós herceg, a későbbi II. Miklós cár és egy szentpétervári balerina, Matilda Kseszinszkaja szerelmi viszonyáról szóló történelmi filmdráma vetítését biztonsági okokra hivatkozva.

Mégsem vetítették a Miklós cárról szóló filmet

Órákkal tervezett vetítése előtt lemondták a Miklós herceg, a későbbi II. Miklós cár és egy szentpétervári balerina, Matilda Kseszinszkaja szerelmi viszonyáról szóló történelmi filmdráma, a Matilda premier előtt moszkvai bemutatóját.

Film összes cikke »

Ismét lesz szinkronos közönségtalálkozó

szinkron leadAz Egyesület a Magyar Szinkronért ismét megrendezi éves közönségtalálkozóját, ahol a szinkronszakma meghatározó személyiségeivel találkozhat a közönség.

2015. április 19-én, vasárnap 13.30-tól az Egyesület a Magyar Szinkronért közönségtalálkozót tart a Platánus Hotel Madrid termében, melyen a szinkronkészítésben közreműködő szakmabeliekkel, színészekkel és stábtagokkal is találkozhat a közönség.

Meghívott vendégek (a lista nem végleges, folyamatosan frissül, további részletek az esemény facebook-oldalán):

Dóczi Orsolya szinkronrendező
Nikodém Zsigmond szinkronrendező
Kosztola Tibor szinkronrendező
Zsigmond Tamara színművésznő

A program 13.30-tól 17.00 óráig tart. A beszélgetés moderátora Kelemen Zoltán lesz. A meghívott vendégektől kérdezni is lehet a beszélgetés végén, illetve egyéb, az egyesülettel és az ISzDb-vel kapcsolatos érdekességekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Lesz lehetőség az egyesületbe való belépésre is. Ugyanezen napon és helyszínen tartja meg az Egyesület a Magyar Szinkronért éves Közgyűlését is 10 órától, amely szintén nyilvános.

Helyszín:
Hunguest Hotel Platánus – Madrid terem (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 44.) A belépés ingyenes.

mandarchiv.hu

• Publikálva: 2015.04.07. 12:52 • Címke: program

Magyar játékfilmek